• Posetite još
 • Svečanim otvaranjem, zvanično je pušten u rad pogon za preradu i pakovanje meda pod nazivom TISAMED

  Svečanim otvaranjem, 12.03.2019. godine je i zvanično pušten u rad pogon za preradu i pakovanje meda.

  U prethodnim godinama uz finansijsku pomoć Mađarske vlade i Fondacije „Prosperitati” pokrenuta je velika investicija na našoj parceli. U okviru projekta čija je vrednost preko 3 miliona eura, logistički kapaciteti će biti povećani za dodatnih 2.000 m² odnosno više od 3.000 paletnih mesta, a što je možda još važnije izgradili smo i objekat za preradu meda godišnjeg kapaciteta od 1.000 tona, što će omogućiti vojvođanskim pčelarima siguran otkup sopstvene proizvodnje, profesionalnu obradu i siguran plasman u raznim pakovanjima u skladu sa zahtevima tržišta.

  Kao integratori prošle godine smo sklopili ugovore sa 200 pčelara i izvršili otkup raznih vrsta meda u količini od 170 tona.

  Krajem prošle godine uspešno smo završili pogon za otkup i preradu meda, koji u svom sastavu ima najmoderniju labolatoriju koja garantuje siguran kvalitet meda.

  U našim pogonima će se vršti pakovanje raznih sorti meda počevši od bagremovog, lipovog, cvetnog, svilenice.

  Na osnovu potpisanih integratorskih ugovora, pčelari mogu da predaju med po ugovorenim cenama i dogovorenim rokovima isporuke - rečeno je juče na otvaranju pogona za otkup i preradu meda. Pogon za preradu meda ima kapacitet od 1.000 tona na godišnjem nivou, a nakon prerade, med vojvođanskih pčelara će se plasirati na tržište Republike Srbije i na ino tržišta.

  Kermeci Karolj zamenik direktora "Tisacoop" d.o.o. Kanjiža:"Ukupna investicija koja je započeta 2017 godine premašuje 3 miliona eura, u okviru investicije kapacitet skladišnog prostora je povećan za više od 2.000 m² odnosno za više od 3.000 paletnih mesta, tako da se možemo pohvaliti povećanim skladišnim prostorom koji će nam mnogo značiti u daljem poslovanju i zadovoljenju potreba potrošača."

  Pogon za preradu meda su svečano proglasili otvorenim gospodin Dr. Nađ Ištvan ministar poljoprivrede Republike Mađarske, Ištvan Pastor predsednik VMS, Karolj Kermeci zamenik direktora "Tisacoop" - a i Zoltan Kermeci direktor razvoja i izvoza "Tisacoop" - a.

  Na zvaničnoj ceremoniji otvaranja bili su prisutni brojni pokrajinski i opštinski zvaničnici.

  Verujemo da će naš novi pogon doprineti daljem razvoju „Tisacoop”-a i ujedno doprineti daljem razvoju vojvođanskog pčelarstva.

  Svečano otvaranje pogona za med "Tisamed"